Політика Конфiденційності

Повідомлення про захист даних 1. Загальна інформація а) Вступ Дякуємо за проявлену цікавість до нашого сайту та наших онлайн-послуг. Дані потрібні нам для надання якісних послуг. Але наш найцінніший актив — це довіра наших Клієнтів. Наш найвищий пріоритет — захист Клієнтських даних та їх використання відповідно до очікувань клієнтів. Тому ми розробили наведені нижче повідомлення про захист даних, у яких ми інформуємо Вас про обробку Ваших персональних даних та Ваші права стосовно цієї обробки, передбачені Загальним регламентом ЄС про захист даних («ЗРЗД») та іншими законами про захист даних в тому числі чинним законодавством України у сфері захисту персональних даних, зокрема але не обмежуючись Законом України «Про захист персональних даних» (надалі – Закон). b) (Контролер) За ЗРЗД та Законом ми, Товариство з обмеженою відповідальністю «МЕТРО КЕШ ЕНД КЕРІ УКРАЇНА» (просп. Петра Григоренко, буд. 43, м. Київ, Україна, інд. 02140, код ЄДРПОУ 32049199), є контролером і тому відповідаємо за обробку даних, що пояснюється далі. с) Уповноважений з захисту даних Ви можете зв’язатися із нашим уповноваженим із захисту даних у будь-який час за наведеною нижче контактною інформацією: • Товариство з обмеженою відповідальністю «МЕТРО КЕШ ЕНД КЕРІ УКРАЇНА» (просп. Петра Григоренко, буд. 43, м. Київ, Україна, інд. 02140, Електронна адреса: compliance@metro.ua , тел. +38(044) 492-12-80. 2. Обробка персональних даних під час користування нашим веб-сайтом Ваше відвідування веб-сайту та користування нашими онлайн-послугами заносяться до електронного журналу. Записуються дійсна IP-адреса на Вашому термінальному пристрої (наприклад, на комп’ютері або мобільному телефоні), дата та час , тип браузера та операційної системи вашого термінального пристрою. Ці дані збираються для забезпечення безпеки даних, а також для оптимізації та покращення наших онлайн-послуг. Законною підставою для обробки є стаття 6, параграф 1, речення 1, буква f) ЗРЗД. Ми робимо це виходячи зі свого законного бажання захистити свій веб-сайт та покращити послуги. Будь-яка інша обробка даних, окрім як для анонімного збору статистичної інформації, виконується в межах цих повідомлень про захист даних. За межами цих повідомлень дані зберігаються лише в тих випадках, коли ви надаєте нам відомості про свій акаунт, наприклад, у ході реєстрації або для виконання договору. Ми вжили відповідні технічні запобіжні заходи для забезпечення шифрування даних під час виконання входу для реєстрації або отримання інших послуг, тобто дані захищено від несанкціонованого доступу. Нижче ви можете ознайомитися із додатковою інформацію, зокрема, про технології, які ми використовуємо. а) Реєстрація акаунту Якщо ви маєте намір представити свій бізнес і бажаєте надати спеціальну пропозицію клієнтам, ви можете створити акаунт на нашому веб-сайті до Дня підприємця за посиланням https://www.own-business-day.com/uk-ua/?business-owner . Після заповнення форми реєстрації та надання нам своїх персональних даних, Ви отримаєте електронний лист на адресу електронної пошти, яку Ви зазначили. Для завершення реєстрації акаунту вам необхідно натиснути на посилання «активувати акаунт» в цьому електронному листі, а потім обрати пароль. Ви зможете зайти до свого акаунту для подальшого користування ним за допомогою свого імені користувача та пароля. Персональні дані, вказані вами у формі реєстрації, оброблюються лише з метою створення та збереження вашого акаунту. Законною підставою для обробки є стаття 6, параграф 1, речення 1, буква b) ЗРЗД та п. 1 ч. 1 ст. 11 Закону. Ви надаєте свої персональні дані добровільно. Ви не зобов’язані надавати нам персональні дані, їх надання не є необхідним для виконання вимог, передбачених Законом або договором, або вимог, обов’язкових для укладення договору. Єдиним наслідком ненадання персональних даних буде те, що ми не зможемо зареєструвати за вами акаунт до Дня підприємця. Після реєстрації Вашого акаунту до Дня підприємця ми порівняємо Ваші дані із даними існуючих клієнтів METRO, оскільки Ви можете забути, що є зареєстрованим Клієнтом ТОВ «МЕТРО КЕШ ЕНД КЕРІ УКРАЇНА». Зокрема, Ваша адреса електронної пошти та Ваш номер як Клієнта можуть бути відповідними для видачі будь-яких ваучерів або знижок, які були надані нашим клієнтам, що дозволяє використовувати ці ваучери або знижки. Ми робимо це виходячи зі свого законного бажання дізнатися, чи беруть наші існуючі Клієнти участь у Дні підприємця та в якій міріВаші персональні дані зберігаються лише до моменту деактивації вашого акаунту. Ви можете видалити свій акаунт після входу до нього у будь – який час. Якщо ви видалите свій акаунт, ваші персональні дані також буде негайно видалено, якщо ми не будемо зобов’язані за законом зберігати вашу інформацію. Зверніть увагу, що Ви більше не зможете використовувати свій акаунт підприємця після його деактивації. b) Повідомлення, пов’язані із Днем підприємця Після того як ви створили свій акаунт та не заперечуєте проти надіслання повідомлень, ми надсилатимемо Вам повідомлення, пов’язані із Днем підприємця, із відповідною інформацією про Вашу участь, наприклад, інформацією про способи покращення спеціальних пропозицій та нагадування про заходи в межах Дня підприємця. Для цих повідомлень ми також використовуємо дані з вашого акаунту та ваші завантажені спеціальні пропозиції, наприклад, про певні характеристики спеціальних пропозицій. Оскільки День підприємця — це неодноразова подія, до них можуть входити повідомлення про заходи, що будуть проводитися в межах Дня підприємця в наступні роки. За бажанням Ви можете підписатися на додаткові маркетингові повідомлення. Ми будемо регулярно надавати маркетингову інформацію та зв’язуватися з Вами з метою проведення опитувань (маркетингова розсилка) про враження від участі електронною поштою або через SMS, або факсом, або за телефоном, або в соціальних мережах, якщо ви зазначите цю контактну інформацію. Якщо ви погоджуєтесь на нашу маркетингову розсилку, то, враховуючи, що День підприємця є неодноразовою подією, ми будемо надсилати вам електронні листи про цю подію та заходи в межах Дня підприємця, що відбуватимуться в наступних роках, до відміни Вашої згоди або видалення акаунту. Для здійснення розсилки ми використовуємо Episerver Campaign. Це — сервіс від компанії Episerver GmbH (Wallstraße 16, 10179 Berlin). Якщо ви відкриваєте лист, то при його відкритті використовується так зване піксель відстеження. Він зберігає такі дані як адресу електронної пошти, дані листа, дату та час відкриття в Episerver Campaign. Посилання в наших листах містять інформацію для відстеження, що дозволяє нам визначати, які саме посилання були особливо цікавими для Вас, якщо ви натискаєте на них. За допомогою посилання для відстеження в Episerver Campaign зберігаються такі дані як адреса електронної пошти, дані листа, посилання, дата й час. Ваші персональні дані зберігаються лише до того часу, як Ви відпишетесь від розсилки, натиснувши на посилання «Відписатися», наведене внизу кожного листа чи повідомлення, які Ви отримуватимете від нас. Якщо Ви відпишетесь, Ваші персональні дані буде негайно видалено. Зверніть увагу, що після видалення Ваших персональних даних ви більше не будете отримувати від нас повідомлення або ваучери. с) Форма зворотного зв’язку Щоб надіслати нам будь-який запит, ви можете скористатися формою зворотного зв’язку на нашому веб-сайті. Персональні дані, зазначені Вами у формі зворотного зв’язку, будуть оброблюватися лише з метою відповіді на Ваш запит та тільки за умови вашої згоди на обробку даних. d) Кукі та відстеження Щоб зробити Ваше перебування на нашому веб-сайті більш привабливим та створити можливість користування певними функціями, ми використовуємо на різних сторінках так звані «кукі». Вони являють собою текстові файли, що зберігаються на Вашому термінальному пристрої. Деякі кукі, які ми використовуємо, видаляються після закінчення сеансу браузера, тобто після його закриття (так звані «сеансові» куки). Інші залишаються на Вашому пристрої та дозволяють нам впізнавати ваш браузер при наступному відвідуванні (постійні куки). Ви можете налаштувати свій браузер таким чином, щоб отримувати повідомлення про куки окремо та вирішувати приймати чи відхиляти куки для кожного випадку або взагалі. Додаткову інформацію ви можете дізнатися в довідці свого інтернет-браузера. Якщо ви не приймаєте куки, функціонал нашого веб-сайту може бути обмежено. Давайте розглянемо конкретні куки. Ми розділяємо кукі на необхідні та рекламними . Необхідні куки використовуються для належної роботи нашого веб-сайту. Якщо ви відмовитися від цих куки, ви не зможете користуватися нашим веб-сайтом у повній мірі та не матимете доступ до певних послуг, представлених на ньому. Про рекламні куки прочитайте нижче. Використовуючи веб-сайт та приймаючи куки, ви даєте згоду на обробку даних за допомогою цих куки. 1) Adobe Analytics (Omniture) Ми використовуємо Adobe Analytics (Omniture), сервіс компанії Systems Software Ireland Limited (4-6 Riverwalk Citywest Business Campus, Dublin 24, Ресубліка Ірландія; «Adobe»), в якому використовуються куки, що зберігаються на вашому термінальному пристрої та дозволяють аналізувати, як ви користуєтесь веб-сайтом. Інформація, яку генерує куки про ваше користування веб-сайтом (в том числі вашу IP-адресу, оптовий магазин, ваш клієнтський номер та номер особи, що має право на здійснення покупок), передається на сервери Adobe до Ірландії, де з неї видаляються ваші ідентифікаційні дані. Далі вона направляється в анонімному вигляді на сервери до США для подальшої обробки та збереження. Adobe використовує цю інформацію для вивчення вашого користування веб-сайтом, складання звітів про активність на веб-сайті для його операторів та для надання інших послуг, пов’язаних із користуванням веб-сайтом та інтернет-мережею. Якщо це вимагається законом, або якщо така інформація оброблюється за дорученням Adobe, її може бути передано третім особам. Ні за яких обставин ваша IP-адреса не буде пов’язана із даними Adobe. Ви можете відмовитися від використання куки, обравши відповідні налаштування у своєму браузері, проте майте на увазі, що в цьому випадку ви не зможете користуватися всіма функціями веб-сайту. Ви можете в будь-який час відмовитися від майбутнього збору даних за допомогою Adobe. Про відмову від такої обробки читайте за посиланням: http://www.adobe.com/privacy/opt-out.html. 2) Google Analytics Також ми використовуємо Google Analytics — сервіс для веб-аналізу від компанії Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ірландія («Google»). Google Analytics також використовує куки. Інформація, що генерується за допомогою куків про ваше користування веб-сайтом, зазвичай передається на сервери Google до США та зберігається там. Проте Google заздалегідь скорочує вашу IP-адресу. Повна IP-адреса передається на сервер Google до США лише у виключних випадках, у цьому разі вона скорочується там. За дорученням оператора веб-сайту Google використовуватиме цю інформацію для вивчення Вашого користування веб-сайтом, для складання звітів про активність на веб-сайті та надання операторові веб-сайту інших послуг, пов’язаних із користуванням веб-сайтом та інтернет-мережею. IP-адреса, що передається вашим браузером у контексті Google Analytics, не поєднується із іншими даними Google. Ви можете відмовитися від використання куки, обравши відповідні налаштування у вашому браузері. Ви також можете заборонити Google збирати та оброблювати дані, що генеруються за допомогою куків та стосуються вашого користування веб-сайтом (у тому числі вашу IP-адресу), завантаживши та встановивши плагін браузера за цим посиланням: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en Також ви можете заборонити такі дії за наведеним нижче посиланням. Буде встановлено відповідний куки, що не дозволятиме збір даних при будь-якому подальшому відвідуванні нашого веб-сайту: Google Analytics deactivate 3) Google AdWords Як клієнт AdWords ми використовуємо сервіс для відстеження конверсії Google Conversion Tracking від компанії Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ірландія («Google»). Google AdWords використовується для відображення сторінок з сайту metro.de в рекламній частині пошукової системи Google. Якщо ви заходите до нашого веб-сайту через рекламу Google, то Google Adwords встановлює на вашому кінцевому пристрої відповідний кукі («конверсії»). Строк дії цього куки спливає через 30 днів. Він не використовується для встановлення особи. Якщо куки є дійсним на момент вашого відвідування певних сторінок, ми й Google бачимо, що хтось натиснув на рекламу, та його було перенаправлено на нашу сторінку. Кожен клієнт AdWords отримує свій куки. Тому куки не можна відстежити через веб-сайти клієнтів AdWords. Інформація, яку збирають за допомогою куки конверсії використовується для отримання статистики конверсії клієнтів AdWords, які погодились на відстеження конверсії. Клієнти AdWords також бачать загальну кількість користувачів, яких після натискання на їхню рекламну об’яву було перенаправлено на сторінку із тегом відстеження конверсії. Проте ви не будете отримувати жодну інформацію, яка може вказувати на особу користувачів. Якщо ви не бажаєте брати участь у процесі відстеження, ви також можете відмовитися від встановлення куки, який для цього потрібен, наприклад, за допомогою налаштувань браузера, що загалом деактивують автоматичне встановлення куки. Ви також можете деактивувати куки для відстеження конверсії, налаштувавши браузер таким чином, щоб він блокував куки від домену googleadservices.com. 4) Doubleclick від Google Із Doubleclick від Google ми використовуємо сервіс від компанії Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ірландія («Google»), щоб показувати вам відповідну рекламу. Для цього використовуються куки, що не містять жодну персональну інформацію. В цих куки відмічається, які веб-сайти відвідує користувач, який контент його цікавить, та на які пропозиції він натискав, а також технічна інформація про браузер та операційну систему, веб-сайти, з яких перейшов користувач, час відвідування, а також додаткова інформація про користування онлайн-пропозицією. Також збираються дані про IP-адресу, при чому вона скорочується в межах країн-членів Європейського союзу або Європейської економічної зони, її повна версія передається на сервер Google до США лише у виключних випадках, і вже там вона скорочується. Google також може зв’язати зазначену вище інформацію із такою інформацією від інших джерел. Куки Doubleclick використовують псевдонімний ідентифікаційний номер, що надається вашому браузерові для перевірки відображення реклами та натискання на неї. Це дозволяє Google та його сайтам-партнерам показувати рекламу, виходячи з попередніх відвідувань сторінок METRO або інших веб-сайтів. Інформація, що генерується куки Doubleclick, передається на сервери Google до Сполучених Штатів Америки для їх подальшого збереження. Google дотримується положень про захист даних, передбачених угодою між США та ЄС про забезпечення конфіденційності, та має відповідну сертифікацію. Дані передаватимуться третім сторонам лише в межах правових норм та для обробки даних замовлення. Якщо ви погоджуєтеся на зберігання куки, але не бажаєте використовувати куки Doubleclick, ви можете перейти за посиланням https://www.google.com/settings/ads/onweb/ та завантажити й встановити плагін браузера, що деактивує сервіс Doubleclick від Google. 5) Піксель Facebook На нашому веб-сайті для аналізу, оптимізації та економічних операцій ми використовуємо піксель Facebook, інструмент від компанії Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, США, або, якщо ви знаходитесь в ЄС, від Facebook Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ірландія («Facebook»). За допомогою цього пікселя Facebook може визначати відвідувачів нашого веб-сайту як цільову групу для показу реклами Facebook. Відповідно, ми використовуємо піксель Facebook для показу реклами Facebook, яку ми розміщуємо лише для користувачів Facebook, які проявляють зацікавленість до нашого веб-сайту. Це означає, що за допомогою пікселя Facebook ми бажаємо забезпечити відповідність реклами Facebook потенційним інтересам користувачів, але не хочемо бути набридливими. Також ми можемо використовувати піксель Facebook для відстеження ефективності реклами Facebook для статистичних та маркетингових досліджень, для цього нам потрібно знати, чи було перенаправлено користувача на наш веб-сайт після натискання на рекламу Facebook (так звана «конверсія» або «взаємодія із відвідувачами»). Facebook розгортає свій піксель, безпосередньо коли ви відвідуєте наш веб-сайт. Цей піксель може зберігати куки на вашому пристрої. Якщо потім ви зайдете до Facebook або завітаєте до сторінки Facebook вже під своїм логіном та паролем, то відвідування нашого веб-сайту буде записано у вашому профілі. Дані, що збираються про вас, для нас є анонімними, тому вони не надають нам інформації про особу користувачів. Проте Facebook зберігає та оброблює дані з метою встановлення зв’язку із профілем відповідного користувача. Це означає, що з оброблених даних можуть створюватися профілі користувачів. Facebook оброблює дані відповідно до своєї Політики конфіденційності. Додаткову інформацію про роботу пікселя Facebook та про показ реклами Facebook взагалі представлено в Політиці конфіденційності Facebook: https://www.facebook.com/policy. Ви можете відмовитися від збору даних від пікселя Facebook та використання вашої інформації для показу реклами Facebook. Щоб обрати типи реклами, які ви будете бачити на Facebook, Ви можете перейти до налаштувань сторінки у Facebook та виконати вказівки щодо параметрів реклами, яка відображається за результатами користування інтернет-мережею: https://www.facebook.com/settings?tab=ads. Ці параметри не залежать від платформи, тобто вони застосовуються до всіх пристроїв, наприклад до стаціонарних комп’ютерів або мобільних телефонів. Ви також можете не погодитися на використання куки для відстеження та показу реклами через спеціальну сторінку Ініціативи з реклами в мережі Інтернет за посиланням: http://optout.networkadvertising.org/, а також через американський http://www.aboutads.info/choices або європейських веб-сайти http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices/.Також ви можете заборонити такі дії за наведеним нижче посиланням. Буде встановлено відповідний куки, що не дозволятиме збір даних при будь-якому подальшому відвідуванні нашого веб-сайту: піксель Facebook деактивувати 6) Sizmek Ми використовуємо Sizmek для показу персоналізованої реклами на всіх пристроях. Sizmek належить компанії Sizmek inc., 401 Park Avenue S, 10016 New York City, США, та дозволяє нам показувати відповідну й таргетовану рекламу, виходячи з Ваших інтересів та користування нашим веб-сайтом. Ми також використовуємо Sizmek для оцінки успішності наших рекламних заходів (наприклад, через взаємодії та кліки). Sizmek використовує куки та аналогічні технології, як пікселі та статичні ідентифікатори пристроїв, для аналізу вашого користування інтернет-мережею та ваших взаємодій. Збір даних за допомогою Sizmek не дозволяє нам встановлювати вашу особу. Законною підставою для обробки є стаття 6, параграф 1, речення 1, буква а) ЗРЗД. Додаткову інформацію ви можете знайти в політиці конфіденційності Sizmek за посиланням: https://www.sizmek.com/privacy-policy. Свою згоду ви можете відмінити за допомогою спеціального інструменту Sizmek за цим посиланням: https://www.sizmek.com/privacy-policy/optedout/#options 7) Taboola Ми використовуємо Taboola для надання контенту, спеціально обраного за результатами Вашої активності в мережі. Taboola — це сервіс від компанії Taboola, Inc., 1115 Broadway, 7th Floor, New York, NY 10010, США. Із Taboola ми маємо змогу надавати персоналізовані рекомендації стосовно контенту та реклами, виходячи з Вашої активності в мережі та проявленого інтересу як клієнта. Це дозволяє нам покращувати привабливість нашого веб-сайту для користувачів. Профілі користувачів створюються за допомогою псевдонімів, вони не поєднуються із даними про власника такого псевдоніма та не дозволяють встановлювати особу конкретного користувача.. Додаткову інформацію подано в політиці конфіденційності Taboola за посиланням: https://www.taboola.com/privacy-policy, на цьому сайті ви також можете відмінити свою згоду в розділі «Вибір користувачів» (User Choices). 8) Google Maps Наш веб-сайт використовує плагін Google Maps для показу місцезнаходження компаній, що беруть участь у Дні підприємця. Цей сервіс надається компанією Google.. Ми робимо це виходячи з нашого законного бажання відображати мапу із спеціальними пропозиціями в певному регіоні. Про ціль та об’єм збору таких даних, їх подальшої обробки та використання компанією Google, а також ваших прав та налаштувань для захисту вашої конфіденційності, ви можете прочитати в інформації про захист даних Google за посиланням: https://www.google.com/policies/privacy, Opt-Out: https://adssettings.google.com/authenticated e) Посилання на соціальні мережі / соціальні плагіни Наш веб-сайт використовує соціальні плагіни від таких соціальних мереж (надалі за текстом — «соціальні мережі»): Facebook (оператор — Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ірландія) Twitter (оператор — Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, США) З метою максимального захисту ваших даних ми використовуємо технічні рішення, що забезпечують передачу даних через соціальні плагіни відповідному провайдеру соціальної мережні тільки після активації вами відповідних соціальних плагінів. Початково соціальні плагіни є деактивованими та без активації не встановлюють зв’язок із серверами Facebook або іншими операторами соціальних мереж. Якщо ви активуєте ці деактивовані плагіни, натиснувши на кнопку «Активувати соціальні мережі» на нашому веб-сайті, ви даєте згоду на передачу персональних даних, описаних у цьому розділі, до соціальних мереж. Після активації соціальні плагіни встановлюють зв’язок із відповідною соціальною мережею. Натиснувши ще раз, ви можете відправити рекомендацію у відповідній соціальній мережі. Якщо ви зайшли до соціальної мережі ще до відвідування наших веб-сайтів, додаткове діалогове вікно із плагіном може не відображатися. Згоду можна відмінити в будь-який час, натиснувши на кнопку «Деактивувати соціальні мережі». Якщо ви активуєте соціальні плагіни, що є деактивованими за замовчуванням, встановлюється з’єднання із серверами соціальної мережі. Далі кожен плагін передає дані відповідній соціальній мережі. Ми не можемо впливати на об’єм даних, що збирає відповідна соціальна мережа за допомогою соціального плагіна. Наскільки нам відомо, соціальна мережа отримує інформацію про те, які веб-сайти ви відвідуєте зараз або відвідували в минулому. Із кожним активованим плагіном, кожного разу, коли викликається відповідний веб-сайт, встановлюється куки із унікальним ідентифікатором. Це дозволяє соціальній мережі створити профіль вашої поведінки як користувача. Не можна виключати, що такий профіль може бути складено, навіть якщо ви вперше реєструєтесь у соціальній мережі пізнішою датою. Якщо ви зайшли під своїм логіном та паролем до соціальної мережі ще до відвідування наших веб-сайтів, оператор цієї соціальної мереж може зв’язати ваше відвідування із вашим персональним акаунтом, як тільки ви активуєте соціальні плагіни. Коли ви використовуєте функції соціальних плагінів (наприклад, кнопку «Подобається», публікуєте коментар або робити твіт), інформація про це передається безпосередньо з Вашого браузера до відповідної соціальної мережі для подальшого зберігання в ній. Те саме відбувається при викликанні веб-сайта оператора соціальної мережі при натисканні на відповідну іконку. Якщо ви не зареєстровані в жодній соціальній мережі, то після активації соціальних плагінів соціальні мережі все ж можуть отримувати та зберігати Вашу IP-адресу та інформацію про браузер та операційну систему, якими ви користуєтеся. Інформацію про об’єм та ціль збору, обробки та використання даних соціальними мережами та про права й можливості вибору способів захисту вашої конфіденційності читайте в розділі про захист даних. Наші веб-сайти також містять прості посилання на Facebook і Twitter. У цьому випадку передача даних операторам зазначених соціальних мереж відбувається тільки після натискання на відповідну іконку (тобто на літеру «f», що позначає Facebook, та на символ пташки, що позначає Twitter). Якщо натиснути на таку іконку, в спливаючому вікні відкриється сторінка оператора відповідної соціальної мережі. Тут ви можете опублікувати інформацію про нашу продукцію відповідно до норм і правил оператора такої соціальної мережі. f) Отримувачі даних Ми входимо до групи компаній METRO, яка веде свою діяльність по всьому світі. Для досягнення цілей, зазначених вище в п. 2.a) та b), ми звертаємося до постачальників послуг, тобто до обробників даних, відповідно до ст. 28 ЗРЗД, наприклад, до наших постачальників послуг хмарного хостингу, обслуговування платформ та технічного обслуговування, задля відправлення електронних листів та SMS, для клієнтського обслуговування та для здійснення зв’язку за телефоном або для розсилки персоналізованої реклами. Існують зовнішні постачальники послуг та постачальники послуг у межах групи компаній METRO, наприклад, загальні центри обслуговування METRO, розташовані в країнах Європейського союзу (ЄС) та Європейської економічної зони (ЄЕЗ) та за їхніми межами (тобто міжнародні центри даних METRO, що знаходяться під керівництвом компанії METRO-NOM GmbH). Укладаючи угоди із такими постачальниками послуг, ми забезпечуємо обробку ними персональних даних відповідно до європейського законодавства про захист даних та гарантування високого рівня обробки даних, навіть якщо персональні дані передаються в країну, в якій існує інший рівень захисту даних та відсутні рішення про достатність заходів Комісії та ЄС. Інша передача персональних даних інших отримувачам не здійснюється, окрім випадків, передбачених законом. За додатковою інформацією про належні заходи з забезпечення безпеки міжнародної передачі даних або їх копіювання звертайтесь до нашого уповноваженого з захисту даних за допомогою електронної пошти (контактні дані зазначено вище в п. 1. c)). g) Обов’язкове/добровільне надання даних і період зберігання Ви надаєте свої персональні дані добровільно. Ви не зобов’язані надавати нам свої персональні дані, також таке надання не є необхідним для виконання вимог, передбачених законом або договором (окрім тих випадків, коли ви зареєстровані як підприємець, тоді надання даних, зазначених у п. 2.c) є необхідним для виконання договору). Єдиним наслідком ненадання персональних даних буде те, що ви не зможете користуватися нашими послугами. Персональні дані, які Ви надаєте нам через наш веб-сайт, зберігатимуться лише до того часу, доки не буде досягнуто мети, для якої їх було оброблено. Оскільки День підприємця є неодноразовою подією, то, щоб полегшити для Вас подальші реєстрації, ми зберігатимемо Ваші дані про реєстрацію акаунту. Оскільки ми зобов’язані дотримуватися періодів зберігання даних за нормами чинного законодавства, то період зберігання даних відповідає періоду існування (технічного та фактичного) платформи (он-лайн ресурсу). Також можуть існувати й інші періоди зберігання даних через законний інтерес METRO (наприклад, для гарантування безпеки даних, недопущення зловживання ними або для переслідування злочинців). Дані, які ми повинні зберігати на виконання правових, законних або договірних обов’язків, буде заблоковано. h) Передача даних до третіх країн Ми можемо передавати ваші дані особам, що знаходяться в країнах за межами України та Європейського союзу (ЄС) або Європейської економічної зони (ЄЕЗ) («треті країни»), що виступають обробниками за нашим дорученням (наприклад, постачальники послуг у галузі інформаційних технологій або центри даних). Якщо в такій країні відсутні рішення Комісії ЄС про достатній рівень захисту даних або вважаємо за потрібне, ми укладаємо угоду, що ґрунтується на правилах захисту даних ЄС та України та забезпечує достатній захист та безпеку ваших прав та свобод. Ми будемо раді надати вам відповідну детальну інформацію за вашим запитом. Ми не передаємо персональні дані в країни за межами Україн, ЄС або ЄЕЗ або міжнародним організаціям якимось іншим чином. i) Автоматичне прийняття рішень/складання профілів Ми не використовуємо автоматичне прийняття рішень/складання профілів (автоматичний аналіз ваших персональних обставин). 3. Ваші права Як суб’єкт даних ви можете у будь-який час зв’язатися із нашим уповноваженим з захисту даних, надіславши повідомлення в довільній формі, за контактними даними, зазначеними вище в п. 1.с), на виконання своїх прав, передбачених ЗРЗД, а також чинного законодавства України. До таких прав відносяться: 1) знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідний запит на отримання такої інформації; 2) отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані; 3) на доступ до своїх персональних даних; 4) отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних; 5) пред’являти вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних; 6) пред'являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними; 7) на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи; 8) звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого або до суду; 9) застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних; 10) вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди; 11) відкликати згоду на обробку персональних даних; 12) знати механізм автоматичної обробки персональних даних; 13) на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.