Obavijest o zaštiti podataka

1. Opće informacije i pojmovi Ova Politika privatnosti (dalje: Politika) opisuje koje osobne podatke prikupljamo, na koji način ih obrađujemo te u koje svrhe ih upotrebljavamo, kao i prava Ispitanika povezana s osobnim podacima. METRO Cash & Carry d.o.o., Jankomir 31, 10090 Zagreb, OIB: 38016445738 (dalje: "METRO" ili "mi") obrađuje osobne podatke korisnika svojih usluga i posjetitelja stranice www.own-business-day.com/hr-hr/ u skladu s važećim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka 2016/679, Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka NN42/2018 i drugi propisi). Poštujemo vašu privatnost i obrađujemo osobne podatke pošteno i zakonito, isključivo na temelju valjanih pravnih osnova ili u skladu s vašim privolama za obradu. U smislu ove Politike određeni su sljedeći entiteti: • Posjetitelj je osoba koja pristupa i služi se web stranicama www.own-business-day.com/hr-hr/ • Korisnik je trgovačko društvo, javna ustanova, fizička osoba registrirana za obavljanje djelatnosti, slobodno zanimanje, samostalna djelatnost ili drugi organizacijski oblik u Republici Hrvatskoj • Ispitanik je svaka fizička osoba čije osobne podatke METRO prikuplja i obrađuje na način kako je opisano ovom Politikom 2. Način i svrhe obrade osobnih podataka Korisnik će u svrhu postavljanja svoje ponude na platformu Dan mojeg poslovanja („DMP“) unijeti svoje podatke kako bi mogao staviti ponudu. Navedeni podaci će se koristiti u svrhu održavanja, nadopunjavanja, izmjenjivanja i komunikacije s ostalim sudionicima platforme i METRO-om. Moguće je upotrijebiti podatke za kontaktiranje odnosno slanje upitnika o zadovoljstvu platformom DMP. 3. Kolačići ("Cookies") Kako bismo pratili aktivnost web stranice www.own-business-day.com/hr-hr/ koristimo markentinške odnosno statističke kolačiće kojima utvrđujemo broj posjetitelja na stranici i prosječnu duljinu njihovog zadržavanja na web stranici, a na temelju kojeg unaprjeđujemo kvalitetu platforme DMP. Želite li onemogućiti spremanje kolačića na svoje računalo, možete to učiniti. Sam čin blokiranja mogao bi imati negativan učinak na korištenje web stranice. Kako bi isključili kolačiće, potrebno je namjestiti postavke i konfiguracije vašeg internetskog preglednika. U izborniku preglednika odaberite pomoć i informacije o kolačićima te slijedite upute. Sve o informacije o kolačićima možete naći na http://www.allaboutcookies.org/. 1. Adobe Analytics Služimo se programom Adobe Analytics, uslugom tvrtke Adobe Systems Software Ireland Limited (4-6 Riverwalk Citywest, Business Campus, Dublin 24, Republika Irska, „Adobe“). Ova usluga koristi kolačiće koji su spremljeni na vašem terminalnom uređaju i koji vam omogućuju da analizirate vaše korištenje mrežnoga mjesta. Podatci koje stvaraju kolačići o korištenju ovog mrežnog mjesta (uključujući vašu IP adresu, vašeg veleprodajnika, vaš broj kupca i pravo na kupovinu) prenose se na poslužitelje Adobea u Irskoj, gdje su anonimni, te se zatim u anonimnom obliku prenose na servere u SAD-u za daljnju obradu i spremanje. Adobe koristi te informacije kako bi procijenio vaše korištenje mrežnoga mjesta i napravio izvješća o aktivnosti mrežnoga mjesta za operatore mrežnoga mjesta te kako bi pružio druge usluge povezane s korištenjem mrežnoga mjesta i interneta. Ako je propisano zakonom ili ako se ti podatci obrađuju za Adobe, ti se podatci mogu prenijeti trećim stranama. Ni u kojem slučaju vaša IP adresa neće biti povezana s drugim Adobe podatcima. Možete odbiti kolačiće odabirom odgovarajućih postavki u vašem pregledniku. No, imajte na umu da ako to učinite, možda nećete moći koristiti ovo mrežno mjesto u punoj funkcionalnosti. U bilo koje se vrijeme možete usprotiviti prikupljanju podataka od strane Adobea s učinkom na budućnost. Više o povlačenju pristanka možete naći na www.adobe.com/privacy/. 2. Google Analytics Služimo se alatom Google Analytics, mrežnom analitičkom uslugom tvrtke Google Inc. („Google“). Google Analytics također koristi kolačiće. Podatci koje stvaraju kolačići o vašem korištenju ovoga mrežnog mjesta obično se prenose i spremaju na Googleov poslužitelj u SAD-u. No, Google će prvo reducirati vašu IP adresu u državama članicama Europske unije i drugim državama potpisnicama Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Puna IP adresa će samo u iznimnim slučajevima biti poslana na Googleov poslužitelj u SAD gdje će se skratiti. U ime operatora ovoga mrežnog mjesta, Google će koristiti te podatke kako bi procijenio vaše korištenje vašega mrežnog mjesta i napravio izvješća o aktivnosti mrežnoga mjesta i pružio operatoru mrežnoga mjesta druge usluge vezane za korištenje mrežnoga mjesta i interneta. IP adresa koju vaš preglednik šalje kontekstu Google Analyticsa ne spaja se s drugim podatcima na Googleu. Možete odbiti kolačiće odabirom odgovarajućih postavki u svom pregledniku. Također možete spriječiti da Google prikuplja podatke koje stvaraju kolačići, a koji se tiču vašega korištenja mrežnim mjestom (uključujući IP adresu), ili da obrađuje te podatke skidanjem ili instalacijom programskoga dodatka dostupnog na sljedećoj poveznici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en Još jedno svojstvo Google Analyticsa koje koristimo zove se Google Signals. Google Signals prikuplja podatke među uređajima korisnika koji su se prijavili na svoj Google račun na više uređaja, a na svom računu imaju uključenu mogućnost personalizacije. To uključuje korisnike prijavljene na Gmail, Google+, YouTube, Google Play, i sve ostale Googleove platforme. Ovo svojstvo nam omogućava da stvaramo personalizirana putovanja za svoje korisnike na način da im pokazujemo njima zanimljive kampanje, na svim uređajima, te analiziramo njihovo ponašanje pomoću posebnih izvješća tamo gdje ne prikupljamo osobne podatke. Za više informacija o mogućnosti Personalizacije, molimo posjetite https://support.google.com/ads/answer/2662856?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=en . 3. Google AdWords Kao klijent AdWordsa, koristimo Google Conversion Tracking. To je usluga tvrtke Google Inc.. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD; „Google“). Google AdWords se koristi za prikaz stranica našega mrežnog mjesta na Googleu u prostoru za oglas. Ako našu stranicu posjetite putem oglasa na Googleu, Google AdWords postavlja kolačić na vaš krajnji uređaj („kolačić za konverziju“). Taj kolačić istječe u roku od 30 dana. Ne koristi se za osobnu identifikaciju. Ako taj kolačić ne istekne kad posjetite određene stranice, mi i Google možemo vidjeti da je netko kliknuo na oglas i da je upućen na našu stranicu. Svaki klijent AdWordsa primi drugačiji kolačić. Prema tome, kolačići se ne mogu slijediti putem AdWords mrežnih mjesta klijenata. Podatci koje prikupi kolačić za konverziju koriste se za stvaranje konverzijske statistike za AdWords klijente koji su odabrali mogućnost Conversion Tracking. Klijenti AdWordsa vide ukupan broj korisnika koji su kliknuli na njihov oglas te su preusmjereni na stranicu pomoću oznake za Conversion Tracking. No, nećete primiti podatke koji bi mogli identificirati korisnike. Ako ne želite sudjelovati u procesu praćenja, možete izbrisati tu postavku za kolačić potreban za tu svrhu – primjerice, pomoću postavke preglednika koja onemogućava automatsko podešavanje kolačića. Također možete onemogućiti kolačiće za Conversion Tracking podešavanjem vašega preglednika da blokira kolačiće na domeni googleadservices.com. 4. Googleov Doubleclick S Googleovim DoubleClickom, koristimo uslugu tvrtke Google Inc. za prikazivanje oglasa koji su vam relevantni. U tu se svrhu koriste kolačići koji ne sadrže osobne informacije. Kolačići DoubleClicka koriste pseudonimski ID dodijeljen vašem pregledniku kako bi provjerio prikazuju li se oglasi i klikate li na njih. To Googleu i njegovim povezanim društvima omogućava da prikazuju oglase temeljem prethodnih posjeta stranicama METRO Cash&Carry ili drugim mrežnim mjestima. Podatci koje stvaraju kolačići DoubleClicka prenose se i spremaju na Gogleove poslužitelje u SAD-u. Google poštuje odredbe o zaštiti osobnih podataka iz američkog i europskog Sporazuma o zaštiti privatnosti te je certificiran za „Politiku privatnosti“. Podatci se prenose trećim stranama samo prema zakonskim odredbama ili u obradi kontrolnih podataka. Ako se slažete sa spremanjem kolačića, ali ne želite koristiti DoubleClick kolačiće, to možete učiniti na sljedećoj poveznici www.google.com/settings/ads/onweb/ kako biste skinuli i instalirali programski dodatak koji onemogućava Googleovu DoubleClick uslugu u preglednik. 5. Facebook Pixel Koristimo Facebook Pixel, alat kojim upravlja Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, SAD, ili ako ste sa sjedištem u EU, Facebook Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska ("Facebook"), na našoj web stranici za analizu, optimizaciju i ekonomski rad web stranice. Uz pomoć Facebooka Pixel, Facebook može odrediti posjetitelje naše web stranice kao ciljanu skupinu za prezentaciju Facebook oglasa. U skladu s tim, koristimo Facebook Pixel za prikazivanje Facebook oglasa koje objavljujemo samo korisnicima Facebooka koji su pokazali interes za našu web stranicu. To znači da uz pomoć Facebooka Pixel želimo osigurati da naši Facebook oglasi odgovaraju potencijalnom interesu korisnika i nisu neugodni. Također možemo koristiti Facebook Pixel za praćenje učinkovitosti Facebook oglasa u statističke i marketinške svrhe gledanjem jesu li korisnici preusmjereni na našu web stranicu nakon što su kliknuli na oglas na Facebooku (tzv. "Pretvorba" ili "interakcija posjetitelja"). U ovom slučaju obrada se zakonski temelji na čl. 6. st. 1. t. 1. a) GDPR. Facebook Pixel razmješta Facebook izravno kad posjetite našu web stranicu i možete pohraniti kolačić na svoj uređaj. Ako se nakon toga prijavite na Facebook ili posjetite Facebook dok ste prijavljeni, posjet našoj web stranici bit će zabilježen na vašem profilu. Podaci prikupljeni o vama su za nas anonimni, tako da nemamo nikakav podatak o identitetu korisnika. Međutim, Facebook pohranjuje i obrađuje podatke tako da je moguća veza s odgovarajućim korisničkim profilom. To znači da se iz obrađenih podataka mogu stvoriti korisnički profili. Facebook obrađuje podatke u skladu s Facebook-ovom politikom privatnosti. Više informacija o tome kako funkcionira Facebook Pixel i općenito o tome kako se Facebook oglasi prikazuju u Facebook-ovoj politici privatnosti: https://www.facebook.com/policy. Možete isključiti prikupljanje piksela na Facebooku i korištenje vaših podataka za prikaz Facebook oglasa. Da biste konfigurirali vrste oglasa koje vidite u Facebooku, možete otići na stranicu koju je Facebook postavio i slijediti upute o postavkama za oglase temeljene na upotrebi: https://www.facebook.com/settings?tab=ads. Postavke su neovisne o platformi, tj. primjenjuju se na sve uređaje kao što su stolna računala ili mobilni uređaji. Možete prigovoriti i na upotrebu kolačića u svrhu praćenja i oglašavanja putem stranice za odustajanje od mrežne inicijative http://optout.networkadvertising.org/ i dodatno putem američke web stranice http://www.aboutads.info/choices ili europsku web stranicu http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices/. Također možete spriječiti klikom na sljedeću vezu. Postavit će se kolačić za isključivanje koji sprečava prikupljanje podataka za bilo koji budući posjet naše web stranice: Facebook Pixel deaktivirati 6. Sizmek Sizmek koristimo za pružanje oglašavanja na temelju interesa na različitim uređajima. Sizmekom upravlja tvrtka Sizmek inc., 401 Park Avenue S, 10016 New York City, SAD i omogućava nam isporučiti relevantno i ciljano oglašavanje na temelju vaših interesa i vašeg korištenja naše web stranice. Sizmek također koristimo za mjerenje uspješnosti naših oglašavačkih nastojanja (na primjer, interakcijama i klikovima). Sizmek koristi kolačiće i slične tehnologije, poput piksela i statičkih identifikatora uređaja za analizu vaše uporabe i interakcija. Podaci koje je prikupio Sizmek ne omogućuju nam da vas osobno identificiramo. Obrada se zakonski temelji na čl. 6. st. 1. t. 1. a) GDPR. Za dodatne informacije posjetite Sizmekinu politiku privatnosti na https://www.sizmek.com/privacy-policy. Da biste povukli svoj pristanak, možete koristiti alat za isključivanje tvrtke Sizmek koji možete pronaći na: https://www.sizmek.com/privacy-policy/optedout/#options. 7. Taboola Mi koristimo Taboola za pružanje sadržaja prilagođenih vašoj upotrebi. Taboola je usluga koju pruža Taboola, Inc., 1115 Broadway, 7. kat, New York, NY 10010, SAD. Taboola nam omogućuje davanje korisničkih preporuka za sadržaj i oglase koji se temelje na ponašanju surfanja i interesima kupaca kako bismo poboljšali ljubaznost naše web stranice. Korisnički profili stvoreni su pseudonimima, ne spajaju se s podacima na nositelju pseudonima i ne dopuštaju nikakve zaključke o identitetu određenog korisnika. Taboola koristi kolačiće za prikupljanje potrebnih podataka. Obrada se zakonski temelji na čl. 6. st. 1. t. 1. a) GDPR. Za dodatne informacije posjetite Tabukinu politiku privatnosti na https://www.taboola.com/privacy-policy, gdje možete upotrijebiti njihove alate za isključivanje u odjeljku "Korisnički izbori" da biste povukli svoj pristanak. 8. Google Maps Naše web mjesto upotrebljava dodatak Google Maps za prikaz lokacija tvrtki koje sudjeluju u Danu mojeg poslovanja. Ovu uslugu nudi Google. Obrada se zakonski temelji na čl. 6. st. 1. t. 1. f) GDPR. Obrada se zakonski temelji na čl. 6. st. 1. t. 1. f) GDPR. U našem je legitimnom interesu pružiti vam kartu posebnih ponuda oko određenog područja. Svrha i opseg prikupljanja podataka te daljnja obrada i upotreba podataka od strane Googlea, kao i vaša prava i mogućnosti postavljanja zaštite vaše privatnosti, mogu se naći u Googleovim podacima o zaštiti podataka na https://www.google. com / politike / privatnost, isključivanje: https://adssettings.google.com/authentication 9. reCHAPTA Za određene obrasce za registraciju i kontaktne obrasce koji se nude na našoj web-stranici koristimo uslugu reCAPTCHA koju nudi Google Inc. ReCAPTCHA usluga uglavnom se koristi za razlikovanje unosa od strane fizičke osobe i zlouporabe automatskim upitima (tzv.“ Roboti ”). ReCAPTCHA usluga prikuplja i šalje Googleu sljedeće podatke, na koje se međutim ne ograničava: IP adresu, sve kolačiće koje je Google postavio u posljednjih 6 mjeseci, količinu klikova ili dodira, ovisno o uređaju, CSS informacije za odgovarajuću stranicu, datum, postavke jezika preglednika, instalirane dodatke i sve Javascript objekte. Dodatne informacije o Googleu reCAPTCHA i Googleovim pravilima o privatnosti možete pronaći na adresi: https://policies.google.com/privacy. Pravna osnova ove obrade podataka je čl.6, st. 1 podst. 1 t. f GDPR. Naš je legitiman interes zaštititi naše obrasce za klijente i naše obrasce na web-stranici od napada i potvrditi da takve obrasce koriste klijenti, a ne roboti. 4.Primatelji osobnih podataka U skladu sa zakonskim obvezama te isključivo temeljem pisanog zahtjeva nadležnih državnih tijela (npr. sudovi, policija, regulatorni organi), tim tijelima ili drugim primateljima dostavit ćemo ili omogućiti pristup prikupljenim osobnim podacima. Prema potrebi, osobne podatke proslijedit ćemo i pouzdanim partnerima (izvršiteljima obrade) u svrhe ispunjenja prava i obveza iz ugovornog odnosa s kupcem. 5. Mjere zaštite osobnih podataka Prikupljene osobne podatke obrađujemo uz obaveznu primjenu odgovarajućih pravnih, tehničkih i organizacijskih sigurnosnih mjera kako bismo spriječili svaku neovlaštenu obradu osobnih podataka. Pristup osobnim podacima omogućen je samo onim METRO zaposlenicima i isključivo u onoj mjeri u kojoj je to potrebno kako bismo mogli pružati pojedine usluge. Prikupljene osobne podatke čuvamo samo onoliko dugo koliko je nužno za ispunjenje svrhe u koju su prikupljeni, odnosno koliko je određeno primjenjivim zakonskim propisima. 6. Prava vezana uz osobne podatke Ovisno o svrsi i pravnoj osnovi obrade osobnih podataka, moguće je potraživati sljedeće: • Pristup osobnim podacima • Ispravak osobnih podataka • Brisanje osobnih podataka • Ograničenje obrade osobnih podataka • Prigovor na obradu osobnih podataka 7. Kontakt za zaštitu osobnih podataka Zahtjeve, pritužbe ili upite koji se odnose na obradu i zaštitu osobnih podataka moguće je uputiti ispunjavanjem odgovarajućeg obrasca u našim poslovnicama ili slanjem elektroničke pošte na zastita-podataka@metro-cc.hr Sukladno važećim zakonskim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka, svaki zahtjev, pritužbu ili upit bit će riješen što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od zaprimanja. Pri ostvarivanju kontakta i zaprimanju zahtjeva uložit ćemo razumne napore da potvrdimo identitet podnositelja zahtjeva i spriječimo neautoriziranu obradu osobnih podataka. Službenik za zaštitu osobnih podataka METRO Cash & Carry d.o.o. Jankomir 31 HR-10000 Zagreb zastita-podataka@metro-cc.hr U slučaju povrede bilo kojeg od prava iz poglavlja 5. ove Politike, moguće je podnijeti prigovor na obradu osobnih podataka nacionalnom nadzornom tijelu. U Republici Hrvatskoj nadzorno tijelo je: Agencija za zaštitu osobnih podataka Martićeva 14 HR-10000 Zagreb azop@azop.hr.