Уведомлениe за защита на личните данни

1.Обща информация a) Въведение Благодарим Ви, че проявявате интерес към нашата интернет страница и нашите онлайн услуги. Нашият най-важен актив е доверието на нашите клиенти. Защитата на клиентските данни и използването им само по начин, по който клиентите очакват от нас, е нашият най-важен приоритет. По тази причина, следното уведомление за защита на лични данни е предназначено да ви информира за обработката на Вашите лични данни и за Вашите права във връзка с тази обработка съгласно Общия регламент за защита на данните ("ОРЗД"), Закона за защита на личните данни и допълнителните закони за защита на данните. б) Администратор на лични данни Ние, МЕТРО Кеш енд Кери България ЕООД (наричано за кратко „МЕТРО“), регистрирано в търговския регистър към Агенция по вписванията с ЕИК 121644736, със седалище и адрес на управление: Цариградско шосе 7- 11 км, София 1784, сме администратори съгласно ОРЗД и следователно сме отговорни за обработката на данни, както е обяснено по-долу. За въпроси или искания относно обработката на данни, моля, свържете се с нашия служител по защита на данните, чиито данни за контакт можете да намерите по-долу. в) Длъжностно лице за защита на личните данни Можете да се свържете с нашия служител по защита на данните по всяко време, като използвате следните данни за връзка: МЕТРО Кеш енд Кери България ЕООД, бул. Цариградско шосе 7-11 км, 1784 София, България, Длъжностно лице за защита на личните данни, тел. +359 2 9762 372; E-Mail: dpo@metro.bg 2. Обработка на лични данни по време на Вашето използване на интернет страницата ни Вашето посещение на интернет страницата ни и използването на нашите онлайн услуги ще бъдат регистрирани. Записват се: IP адресът, който използва крайното устройство (например Вашият компютър или мобилен телефон), дата и час, вид на браузъра, операционната система на вашето крайно устройство, както и посетените от Вас страници. Тези данни се събират за целите на оптимизиране и подобряване на нашите онлайн услуги, както и с цел обезопасяване на данните. Наш законен интерес е да защитим интернет страницата си, както и да подобрим услугите си. Всяка друга обработка на данни, с изключение на тази за статистически цели в анонимизирана форма, се извършва само в обхвата на това уведомление за защита на данните. Освен това, личните данни се съхраняват, само ако ги предоставите от свое собствено име, напр. като част от регистрация или за изпълнението на договор. Ние сме предприели съответните технически и организационни предпазни мерки, за да гарантираме, че данните се криптират по време на процеса (на вход за регистрация или други услуги), т.е. те са защитени срещу неоторизиран достъп. Допълнителна информация относно технологиите, които използваме, можете да откриете по-долу. a) Регистрация на профил на предприемач Ако желаете да представите бизнеса си и искате да предоставите специална оферта на потребителите, можете да създадете профил на нашата интернет страница, като използвате линка. Като попълните формуляра за регистрация и ни изпратите своите данни, ще получите съобщение на посочената от Вас електронна поща. За да завършите регистрацията на профила си, трябва да кликнете върху линка "Активирайте профила", наличен в електронното съобщение, което сте получили, и след това да изберете парола. След това можете да влезете в профила си, за да го използвате. Личните данни, които сте въвели във формуляра за регистрация, ще бъдат обработени само с цел създаване и поддържане на профила Ви на предприемач. Предоставянето на Вашите лични данни е доброволно. Не сте задължени да ни предоставяте Вашите лични данни, нито предоставянето им се изисква с цел спазването на законово или договорно задължение или изискване необходимо за сключване на договор. Ако не ни предоставите Вашите лични данни, това няма да доведе до каквито и да било негативни последици за Вас, с изключение на това, че няма да можем да регистрираме профил на предприемач на Ваше име. Когато регистрирате профил за “Деня на предприемача”, ние ще съпоставим Вашата информация с данните, които имаме в нашите бази данни със съществуващи клиенти на МЕТРО. Вашата електронна поща ще бъде съпоставена с клиентския Ви номер, за да проверим дали има издадени ваучери или отстъпки към него, и ако има такива, да ги активираме. Ако Вашите лични данни съвпадат с данните от нашите бази данни със съществуващи клиенти, ние ще можем да определим кой е Вашият предпочитан МЕТРО магазин, това обработване се прави единствено с цел анализ на съотношението на участниците по магазинната ни мрежа в страната. Наш законен интерес е да разберем, дали и до каква степен съществуващите ни клиенти участват в ''Денят на предприемача'' и как са разпределени според магазините ни в страната. Вашите лични данни ще се съхраняват, докато не деактивирате профила си. Можете да изтриете Вашия профил след като сте влезли в профила си. Ако изтриете профила си, личните Ви данни ще бъдат изтрити без ненужно забавяне, освен ако не сме задължени по закон да запазим информацията Ви. Моля, имайте предвид, че веднъж деактивиран, няма да можете да използвате профила си на предприемач. б) Съобщения относно „Денят на предприемача“ След като създадете профила си, ние ще Ви изпращаме съобщения, съдържащи информация относно участието Ви в „Ден на предприемача“ (напр. информация как да подобрите Вашите специални оферти, напомняния за предстоящи активности и др.) Тъй като „Денят на предприемача“ е повтарящо се събитие, Вие може да продължите да получавате тези съобщения и в следващите години. Ако желаете, можете да се абонирате да получавате допълнителна маркетингова информация. В този случай ние регулярно ще Ви предоставяме маркетингова и друга информация, както и ще се свържем с Вас с цел обратна връзка относно участието Ви в „Денят на предприемача“, чрез електронна поща, текстови съобщения (SMS), факс, телефон и социални медии, ако сте предоставили тези данни за контакт. Ако сте дали съгласието си за получаване на маркетингова комуникация, ние ще ви изпращаме електронни бюлетини за тазгодишното събитие, както и за събития за „Деня на предприемача“ през следващите години (тъй като „Денят на предприемача“ е повтарящо се събитие), докато не оттеглите вашето съгласие. Ние използваме Episerver Campaign за изпращане на комуникация посредством електронна поща. Episerver Campaign е услуга, предоставена от Episerver GmbH (Wallstraße 16, 10179 Berlin). Като отворите електронно писмо, се използва т. нар. проследяващ пиксел. Той съхранява следните данни в Episerver Campaign: адрес на електронна поща, дата и час на отваряне. Линковете в нашите електронни писма съдържат информация за проследяване, която ни дава възможност да определим кои линкове са представлявали интерес за Вас, ако сте кликнали върху тях. Следните данни се съхраняват в Episerver Campaign от линка за проследяване: адрес на електронна поща, линк, дата и час. Вашите лични данни ще бъдат запазени, само докато не се отпишете от комуникацията, като натиснете линка "отписване", намиращ се в края на всяко елетронно съобщение, което получавате от нас. Ако се отпишете, личните Ви данни ще бъдат изтрити без неоснователно забавяне. Моля, имайте предвид, че след като личните Ви данни са били изтрити, вече няма да получавате никаква комуникация или ваучери от нас. в) Формуляр за връзка Можете да използвате формуляра за връзка на нашата интернет страница, за да се свържете с нас при въпроси. Личните данни, които сте въвели във формуляра за връзка, ще бъдат обработени само с цел отговаряне на вашето запитване и само, ако сте дали съгласието си за обработката на данните. г) Бисквитки и проследяване За да направим посещението Ви на нашата интернет страница по-привлекателно и да дадем възможност за използването на определени функции, ние използваме т. нар. "бисквитки" на различни страници. Това са малки текстови файлове, които се запазват на вашето крайно устройство. Някои от "бисквитките", които използваме, се изтриват след края на сесията на използване на браузъра, т.е. след затваряне на браузъра Ви (така наречените "сесийни" бисквитки). Други бисквитки остават на крайното ви устройство и позволяват на нас или на нашите партньорски компании да разпознаваме Вашия браузър при следващото Ви посещение (“постоянни” бисквитки). Можете да настроите браузъра си по такъв начин, че да бъдете информирани отделно за настройката на бисквитките и да решавате поотделно за приемането им или да изключите приемането на бисквитки за определени случаи или изцяло. За повече информация, вижте помощната функция на вашия уеб браузър. Ако бисквитките не бъдат приети, функционалността на нашата интернет страница може да е ограничена. В информацията по-долу ще разгледаме определени бисквитки. Ние правим разлика между необходимите бисквитки и рекламните бисквитки. Необходимите бисквитки се изискват за правилното функциониране на нашата интернет страница. Отхвърлянето на тези бисквитки ще промени потребителското Ви преживяване при разглеждането на нашата страница и поради това някои услуги на нашата интернет страница няма да бъдат използваеми. Рекламните бисквитки са описани по-долу. Посещавайки сайта ни и приемайки информацията от "банера за бисквитките", вие се съгласявате с обработката на данни чрез тези бисквитки. 1) Adobe Analytics (Omniture) Ние използваме Adobe Analytics (Omniture), услуга, предоставена от Adobe Systems Software Ireland Limited (4-6 Riverwalk Citywest Business Campus, Dublin 24, Republic of Ireland; "Adobe"). Тази услуга използва "бисквитки", които се съхраняват на Вашето крайно устройство и които позволяват извършването на анализ на Вашето използване на интернет страницата. Информацията, генерирана от бисквитките относно Вашето използването на тази интернет страница (включително Вашите IP адрес, магазин за продажба на едро, вашия клиентски номер и номер на лицето упълномощено да прави покупки), ще бъде предадена на сървърите на Adobe в Ирландия, където ще бъде анонимизирана и след това предадена в анонимна форма на сървъри в САЩ за по-нататъшна обработка и съхранение там. Adobe използва тази информация, за да извърши оценка на Вашето използване на интернет страницата, за да състави отчети за дейността на страницата за администратори на интернет страници и за предоставяне на други услуги, свързани с използването на уебсайтове и Интернет. Когато това се изисква от закона, или когато такава информация се обработва от името на Adobe, тази информация може да бъде прехвърлена на трети страни. При никакви обстоятелства вашият IP адрес няма да бъде свързан с други данни на Adobe. Можете да откажете използването на бисквитки, като изберете съответните настройки в браузъра си, но имайте предвид, че ако направите това, може да не успеете да се възползвате от пълната функционалност на този уебсайт. Можете да възразите срещу събирането на данни от Adobe по всяко време с ефект за в бъдеще. Можете да научите повече относно възражението на адрес http://www.adobe.com/privacy/opt-out.html. 2) Google Analytics Ние също така използваме Google Analytics, услуга за уеб анализ, предоставена от Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irеland (" Google "). Google също използва бисквитки. Информацията, генерирана от бисквитките, относно Вашето използването на тази интернет страница се прехвърля на сървър на Google в САЩ и се съхранява там. Google съкращава предварително вашия IP адрес за държави-членки на Европейския съюз или в други държави, които са страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Само в изключителни случаи пълният IP адрес ще бъде предаден на сървъра на Google в САЩ и съкратен там. От името на администратора на тази интернет страница, Google ще използва тази информация, за да извърши оценка на Вашето използване на интернет страницата, за да състави отчети за дейността на страницата и за да предостави на администратора на страницата други услуги, свързани с използването на уебсайтове и Интернет. IP адресът, предаван от вашия браузър в контекста на Google Analytics, няма да бъде обединен с други данни на Google. Можете да откажете използването на бисквитки, като изберете приложимите настройки на Вашия браузър. Можете да предотвратите събирането на генерирани от бисквитките данни (включително и IP адреса ви) и обработката на тези данни от Google, като изтеглите и инсталирате приложението достъпно на следния линк: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en 3) Google Ads Като клиент на Ads, ние използваме Google Conversion Tracking. Това е услуга предоставена от Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irеland (“Google”). Google Ads се използва за показване на страници от metro.bg в Google рекламно пространство. Ако влезете на нашата интернет страница чрез реклама от Google, Google Adwords създава бисквитка във вашето крайното устройство ("бисквитка за реализации"). Тази бисквитка изтича след 30 дни. Тя не се използва за лична идентификация. Ако срокът на бисквитката не е изтекъл, когато посещавате определени страници, ние и Google можем да видим, че някой е кликнал върху рекламата и е бил препратен към нашата страница. Всеки клиент на Google Ads получава различна бисквитка. Следователно, бисквитките не могат да бъдат проследени чрез уебсайтовете на клиентите на Google Ads. Информацията, събирана от бисквитката за реализации, се използва за генериране на статистически данни за реализации за клиенти на Google Ads, които са избрали опцията за проследяване на реализациите. Клиентите на Google Ads виждат общия брой потребители, които са кликнали върху тяхната реклама и са били пренасочени към страница с маркер за проследяване на реализациите. Въпреки това, Вие няма да получите никаква информация, която може да идентифицира лично потребителите. Ако не желаете да участвате в процеса на проследяване, можете да отхвърлите настройките на бисквитките - например като използвате настройка на браузъра, която деактивира автоматичната настройка на бисквитките. Можете, също така, да деактивирате бисквитките за проследяване на реализациите, като настроите браузъра си да блокира бисквитките от домейна "googleadservices.com". 4) Doubleclick by Google Чрез Doubleclick by Google ние използваме услуга на Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland "(" Google "), за да показваме подходящи за Вас реклами. За тази цел се използват бисквитки, които не съдържат никаква лична информация. Чрез тези ''бисквитки'' се отбелязва - кои уебсайтове посещава потребителяt, от какво съдържание се интересува и на кои предложения е кликнал; освен това, „бисквитките“ събират и техническа информация - за браузъра и операционната система, за препращащи уебсайтове, за времето на посещение, както и допълнителна информация за използването на онлайн оферти. Събира се и IP адресът на потребителя, който се съкращава за държавите членки на Европейският съюз или Европейското икономическо пространство и само в изключителни случаи се предава изцяло на сървър на Google в САЩ и се съкращава там. Google може да свърже горепосочената информация с такава от други източници. Doubleclick бисквитките използват псевдонимен идентификационен номер, зададен на браузъра Ви, за да проверят дали рекламите се показват и върху тях се кликва. Това позволява на Google и на партньорските му сайтове да показват реклами въз основа на предишни посещения на страници на МЕТРО или други уебсайтове. Информацията, генерирана от бисквитките на Doubleclick, се предава и съхранява от Google на сървъри в САЩ. Google спазва разпоредбите за защита на данните на споразумението "Щит за лични данни ” в отношенията между САЩ и ЕС и е сертифициран по отношение на “Щита за лични данни”. Данните ще бъдат прехвърляни на трети страни само в рамките на законовите разпоредби или при обработката на данни за поръчки. Ако сте съгласни със запазването на бисквитките, но не желаете да използвате Doubleclick бисквитки, можете да направите това на следния линк: https://www.google.com/settings/ads/onweb/, като изтеглите и инсталирате приставка за браузърa, която деактивира услугата Doubleclick by Google. 5) Facebook Pixel Ние използваме Facebook Pixel, инструмент управляван от Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA, или, ако се намирате в ЕС, от Facebook Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland ("Facebook"), на нашата интернет страница с цел анализ, оптимизиране и икономическа експлоатация на уебсайта. С помощта на Facebook Pixel, Facebook има възможност да определи посетителите на нашата интернет страница, като целева група за показването на реклами във Facebook. Съответно, ние използваме Facebook Pixel, за да показваме рекламите, които публикуваме във Facebook само на потребители на Facebook, които са проявили интерес към нашата интернет страница. Това означава, че с помощта на Facebook Pixel ние искаме да се уверим, че нашите Facebook реклами съответстват на потенциалния интерес на потребителите и не са досадни. Можем също така да използваме Facebook Pixel за проследяване на ефективността на рекламите във Facebook за целите на статистически и пазарни проучвания, като видим дали потребителите са били пренасочени към нашата страница след кликване върху реклама във Facebook (така наречените "реализации" или "взаимодействие с посетителите"). В този случай, обработването е с правно основание чл. 6, параграф 1, изречение 1, буква а) от ОРЗД. Facebook Pixel се задейства директно от Facebook, когато посещавате нашата интернет страница и може да съхранява бисквитка на вашето устройство. Ако след това влезете във Facebook или посетите Facebook, докато сте вписани в профила си, то посещението на нашата страница ще бъде записано в профила Ви. Събраните за Вас данни са анонимни за нас, така че не ни се предоставя никаква информация за самоличността на потребителите. Въпреки това, Facebook съхранява и обработва данните така че да е възможна връзка със съответния потребителски профил. Това означава, че профили на потребители могат да бъдат създадени от обработените данни. Facebook обработва данните в съответствие с Политиката за поверителност на Facebook. Можете да намерите повече информация за това как функционира Facebook Pixel и изобщо за това как се показват рекламите във Facebook в Политиката за поверителност на Facebook: https://www.facebook.com/policy. Можете да откажете събирането на пиксели във Facebook и да използвате информацията си за показване на реклами във Facebook. За да конфигурирате какви типове реклами да виждате във Facebook, можете да отидете на страницата създадена от Facebook, и да следвате инструкциите за настройки на реклами: https://www.facebook.com/settings?tab=ads. Настройките са независими от платформата, т.е. те се прилагат за всички устройства, като настолни компютри или мобилни устройства. Можете да възразите срещу използването на „бисквитки“за проследяване и рекламни цели, чрез страницата за отказване- Network Advertising Initiative's - http://optout.networkadvertising.org/. Можете да направите това също и чрез сайта USA http://www.aboutads.info/choices или на европейския уебсайт http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices 6) Sizmek Ние използваме Sizmek за рекламиране на няколко различни устройства въз основа на интереси. Sizmek се управлява от Sizmek inc., 401 Park Avenue S, 10016 New York City, USA и ни дава възможност да представяме подходящи и целенасочени реклами, основаващи се на Вашите интереси и използване на нашата интернет страница. Също така използваме Sizmek, за да измерим успеха на нашите рекламни усилия (например чрез взаимодействия и кликвания). Sizmek използва бисквитки и подобни технологии, като пиксели и статични идентификатори на устройства, за да анализира вашето потребление и взаимодействията Ви. Събраните от Sizmek данни не ни позволяват да ви идентифицираме лично. Обработването е с правно основание чл. 6, параграф. 1, изречение 1, буква а) от ОРЗД. За допълнителна информация, моля вижте политиката за поверителност на Sizmek на адрес https://www.sizmek.com/privacy-policy. За да оттеглите вашето съгласие, можете да използвате инструмента за отказ на Sizmek, който ще намерите на адрес: https://www.sizmek.com/privacy-policy/optedout/#options 7) Taboola Ние използваме Taboola за предоставяне на съдържание, съобразено с вашето използване. Taboola е услуга, предоставена от Taboola, Inc., 1115 Broadway, 7th Floor, New York, NY 10010, USA. Taboola ни дава възможност да предоставяме специфични за потребителя препоръки относно съдържание и реклами въз основа на поведението на сърфиране и интересите на клиента, с цел да подобрим удобството на ползване от потребителите на нашата интернет страница. Потребителските профили се създават използвайки псевдоними; те не се обединяват с данните относно носителя на псевдонима и не позволяват никакви заключения относно самоличността на конкретен потребител. Taboola използва бисквитки за да събира необходимата информация. Обработването е с правно основание чл. 6, параграф 1, изречение 1, буква а) от ОРЗД. За допълнителна информация, моля, вижте политиката за поверителност на Taboola, като посетите https://www.taboola.com/privacy-policy, където можете да използвате техните инструменти за отказ от менюто “User Choices” "Избор на Потребителя", за да оттеглите Вашето съгласие. 8) Google Maps Нашата интернет страница използва приставката на Google Maps, за да покаже местоположението на фирмите, които участват в “Денят на предприемача”. Тази услуга се предлага от Google. Обработването е с правно основание чл. 6, параграф 1, изречение 1, буква е) от ОРЗД. В наш законен интерес е да Ви предоставим карта със специални оферти, предлагани в определена област. Целта и обхвата на събирането на данни, както и по-нататъшната обработка и използване на данните от Google, както и вашите права и опции за настройка за защита на вашата поверителност, можете да откриете в информацията за защита на личните данни на Google на адрес: https://www.google.com/policies/privacy/partners/?hl=de 9) Google reCAPTCHA За някои наши регистрационни форми и формуляри за контакт, предлагани на нашият сайт, използваме услугата reCAPTCHA предлагана от Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland (Google). reCAPTCHA се използва главно за разграничаване на реален човек от „злонамерен“ софтуер (т. нар. бот). reCAPTCHA събира и изпраща на Google следните данни: IP адрес, бисквитките на Google през последните 6 месеца, броят клинквания или докосвания на рекламни банери в зависимост от устройството, дата, езиковите настройки на използваният браузър, CSS информация за страницата и всички Javascript обекти. Допълнителна информация за Google reCAPTCHA, както и политиката за поверителност на Google, можете да намерите на: https://policies.google.com/privacy Наш законен интерес е да защитим нашия уебсайт, както и клиентските регистрационни форми, от злонамерени атаки, както и да се уверим, че достъп имат само реални хора, а не ботове. д) Връзки към доставчици на социални медии / Социални приставки Нашата интернет страница използва социални приставки от следните социални мрежи (наричани по-долу "социални мрежи"): Facebook (администратор: Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland) Twitter (администратор: Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA) В интерес на възможно най-всеобхватната защита на Вашите данни ние използваме технически решения, които гарантират, че прехвърлянето на данни чрез социални приставки към съответния доставчик на социалната мрежа не се извършва без предварително активиране на социалните приставки от ваша страна. Социалните приставки са деактивирани първоначално и не установяват връзка със сървърите на Facebook или други администратори на социални мрежи без активиране. Aктивирайки тези приставки, чрез натискане на бутона "Активиране на социални медии" от нашата интернет страница, Вие декларирате съгласието си за предаване на личните Ви данни, описани в този раздел, на социалните мрежи. В този случай, обработването е с правно основание чл. 6, параграф 1, изречение 1, буква а) от ОРЗД. След активирането им, социалните приставки установяват връзка със съответната социална мрежа. Чрез допълнително кликване, Вие можете да изпратите препоръка в рамките на съответната социална мрежа. Ако вече сте влезли в социална мрежа, докато посещавате нашата интернет страница, е възможно да не се покаже друг диалогов прозорец за вход. Съгласието може да бъде отменено по всяко време, като кликнете върху бутона "Деактивиране на социални медии". Ако активирате социалните приставки, които са деактивирани по подразбиране, се установява връзка със сървърите на социалните мрежи. Така всяка социална приставка предава данни към съответната социална мрежа. Ние нямаме никакво влияние върху количеството данни, които съответната социална мрежа събира с помощта на социалната приставка. Доколкото ни е известно, социалните мрежи получават информация относно това кои от нашите интернет страници сте посетили понастоящем и преди. С всяка активирана социална приставка се задава бисквитка с уникален идентификатор при всяко отваряне на съответния уебсайт. Това позволява на социалната мрежа да създаде профил на Вашето поведение на ползване. Не може да се изключи, че такъв профил може да ви бъде приписан, дори ако се регистрирате в социалната мрежа за първи път на по-късна дата. Ако вече сте влезли в социална мрежа, когато посещавате нашите страници, администраторът на тази социална мрежа може да отчете посещението към личния ви профил, веднага щом активирате социалните приставки. Когато използвате функциите на социалните приставки (например бутона "Харесвам", публикуване на коментар или "Тweets" ("Туитване"), информацията за това се предава директно от браузъра Ви до съответната социална мрежа и се съхранява там. Същото важи и при отварянето на уебсайт на администратор на социална медия, чрез кликване върху съответната иконка. Ако не сте член на социална мрежа, социалните мрежи все пак могат да получават и съхраняват вашия IP адрес и информация за браузъра и операционната система, която използвате, след като активирате социалните приставки. Относно обхвата и целта на събирането, обработката и използването на данните от социалните мрежи, както информация за правата и наличните за ползване опции за защита на Вашата поверителност, моля, вижте информацията за защита на данните. Нашите интернет страници съдържат също така и обикновени линкове към Facebook, Google Plus и Twitter. В този случай прехвърлянето на данни към упоменатите администратори на социални медии се осъществява, само когато кликнете върху съответния бутон на иконата (например буквата "f" на Facebook, символа на птичка на Twitter, символа "+1" на Google Plus). Ако кликнете върху такава иконка, в изскачащ прозорец се отваря страница на съответния администратор на социална медия. Там можете да публикувате информация относно нашите продукти съгласно правилата на администратора на социалната медия. е) Получатели на данни Ние сме част от МЕТРО Груп, която действа международно. За постигане на целите, упоменати по-горе в точка 2, букви а) и б), ние използваме доставчици на услуги, т.е. в качеството на обработващи данни лица съгласно чл. 28 от ОРЗД, например нашите доставчици на услуги за облак-хостинг и платформи, услуги по поддръжката, за изпращане на електронни писма и текстови съобщения (SMS), за обслужване на клиенти и за телефонни обаждания или за персонализирана реклама. Това са външни доставчици на услуги, както и доставчици на услуги в рамките на МЕТРО Груп, като центрове за споделени услуги на МЕТРО Груп, които се намират в страни в рамките на и извън Европейския съюз (ЕС) и Европейското икономическо пространство (ЕИП) (т. е. международния център за данни на МЕТРО Груп, който се управлява от METRO-NOM GmbH). Ние гарантираме чрез договорни разпоредби, че тези доставчици на услуги обработват личните данни в съответствие с Европейското законодателство за защита на личните данни, за да гарантират високо ниво на защита на данните, дори ако личните данни се прехвърлят в държава, в която е обичайно друго ниво на защита на данни и за която няма прието решение относно адекватността на защита на Комисията на ЕС. Никакви други прехвърляния на лични данни не се правят към други получатели, освен когато сме задължени по закон да направим това. За повече информация относно съответните предпазни мерки за международен пренос на данни или копие от тях, моля свържете се с нашия служител по защита на данните чрез електронна поща на адрес: dpo@metro.bg ж) Задължително/Доброволно предоставяне на данни и период на съхранение Предоставянето на Вашите лични данни е доброволно. Вие не сте задължени да ни предоставяте Вашите лични данни, нито предоставянето им се изисква с цел спазването на законово или договорно задължение (освен ако не се регистрирате като предприемач, в който случай предоставянето на данните упоменати в раздел 2.б) е необходимо за изпълнението на договор). Ако не ни предоставите Вашите лични данни, това няма да доведе до каквито и да било последици за Вас, с изключение на това, че няма да можете да използвате нашите услуги. Личните данни, предоставени на нашата интернет страница, ще бъдат съхранявани само докато целта, за която са били обработвани, бъде изпълнена. Тъй като “Денят на предприемача” е повтарящо се събитие, ние ще съхраняваме Вашитят профил с цел да улесним бъдещите регистрации. Периодите на съхранение съгласно търговското и данъчното законодателство, на определени данни може да бъде до 10 години. Отклонения от сроковете за съхранение могат да възникнат също така и поради законния интерес на МЕТРО (т.е. да се гарантира сигурността на данните, да се предотврати злоупотреба с тях или да се преследват престъпни нарушители). Данните, които трябва да съхраняваме поради правни, законоустановени или договорни задължения за съхранение, ще бъдат блокирани. з) Прехвърляне на данни на трети държави Ние можем да прехвърлим данните Ви на страни, намиращи се в държави извън Европейския съюз (ЕС) или Европейското икономическо пространство ("трети държави“), които действат в качеството на обработващи данните лица от наше име (напр. доставчици на информационни услуги или центрове за данни). Ако няма прието решение на Комисията на ЕС относно адекватно ниво на защита на данните в съответната държава, то ние сключваме договори в съответствие с правилата на ЕС за защита на данните, които гарантират, че Вашите права и свободи са адекватно защитени и гарантирани. Алтернативно, предаването на данни се основава на Решение за изпълнение (ЕС) 2016/1250 на Комисията от 12 юли 2016 г. съгласно Директива 95/46 / ЕО на Европейския парламент и на Съвета относно адекватността на защита, предоставена от Щита за лични данни в отношенията между ЕС и САЩ. Ще се радваме да Ви предоставим съответната подробна информация при поискване от Ваша страна. Ние не прехвърляме Вашите лични данни по друг начин на държави извън ЕС или ЕИП или на международни организации. и) Автоматизирано вземане на решения / профилиране Ние не използваме автоматизирано вземане на решения или профилиране (автоматизиран анализ на Вашите лични обстоятелства) 3. Вашите права Като субект на данни, можете да се свържете с нашето длъжностно лице за защита на личните данни по всяко време с уведомление без определен формат на посочените по-горе в точка 1 буква в) данни за връзка за да упражните правата си в съответствие с ОРЗД. Тези права са следните: • Правото да получите информация относно обработването на лични данни и копие на обработените данни, • Правото да изискате коригирането на неточни данни или допълването на непълни данни, • Правото да изисквате изтриването на лични данни и, в случай че личните данни са били оповестени публично, на информацията към други администратори на лични данни относно искане за заличаване, • Правото да изисквате ограничаването на обработката на данни, • Правото да получавате личните данни, отнасящи се до субекта на данните, в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат и да изисквате предаването на тези данни на друг администратор, • Правото да възразите срещу обработката на данни, за да бъде тя спряна, • Правото да оттеглите дадено съгласие по всяко време, за да спрете обработването на данни, което е основано на Вашето съгласие. Оттеглянето няма да засегне законосъобразността на обработката, основаваща се на съгласието преди оттеглянето, • Правото да подадете жалба в надзорен орган, ако считате, че обработването на данни представлява нарушение на ОРЗД.